<>

XVII. Yüzyılda Bilime Yön Veren Bilim İnsanları Tyt-Ayt Tarih

15.09.2022

XVII. Yüzyılda Bilime Yön Veren Bilim İnsanları

Copernicus (Kopernik)

Polonyalı astronom ve matematikçi. Kopernik, dünyanın ve diğer gezegenlerin güneş etrafında döndükleri kuralını açıklamıştır.

Galileo (Galile)

Modern fiziğin ve teleskopik astronominin kurucularından Gelileo (Galile) ticari alanda kullanılan pusula, ilkel bir termometre, kalp atışı ölçümü için bir sarkaç ve en önemlisi gelişmiş teleskopu icat etmiş. Çalışmaların İki Kâinat Sistemi Üzerine Konuşmalar adlı kitabında toplamıştır.

Bacon (Beykın)

İngiliz filozof ve devlet adamı olan Bacon (Beykın) Bilimsel çalışmalarda deney ve gözlemi ön plana çıkaran bir düşünceyi savunmuştur.

Kepler

Alman gök bilimci, fizikçi ve matematikçi Kepler dönemin ünlü astronomu Brahe ile çalışmalar yapmıştır. Yaptığı astronomik gözlemler sonucu gezegenlerin hareketlerini araştırdı. “Rudolfun Cetvelleri” adlı kitabında gezegenlerin temel tablolarını yayımlamıştır.

Pascal (Paskal)

Fransız matematikçi, fizikçi ve düşünür olan Pascal (Paskal). 1642’de bir hesap makinesi icat etmiş. “Pascal Üçgeni” olarak bilinen karakteristik üçgeni buldu. Bir üçgenin iç açılarının toplamının iki dik açıya eşit olduğunu bulmuştur.

Newton (Nivtın)

İngiliz fizikçi, matematikçi ve astronom olan Newton (Nivtın) Diferansiyel ve integral hesabını bulmuştur. Renkler ve optik üzerine de çalışmalar yapan Newton’un bilim tarihine en büyük hediyesi yer çekimi kanununu bulması olarak kabul edilir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

XVII. Yüzyılda Bilime Yön Veren Bilim İnsanları Tyt-Ayt Tarih Konu Anlatımı