Soru: Bazı maddeleri tatmak ve dokunmak tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu açıklamaya örnek verilebilir?
A) Alper, mutfak dolabındaki deterjan ile oynadı. B) Gülcan annesinin yaptığı limonatayı içti. C) Gürkan odasındaki oyuncakları topladı.
Soru: Aşağıdakilerden hangisi görselleri verilen maddelerin ortak özelliklerinden değildir?
A) Kırılgan maddelerdir. B) Yumuşak maddelerdir. C) Belli bir şekilleri vardır.
Soru: Enes, sabah uyandığında babasının arabalarının lastiklerini söktüğünü görüyor. Babasına lastikleri neden söktüğünü soruyor. Babası kış mevsimi geldiği için, arabaya kış lastiği takacağını söylüyor. Aşağıdakilerden hangisi Enesin babasının arabaya kış lastiği takma sebebi olamaz?
A) Yüzeyleri daha pürüzlü lastik takmak B) Arabanın daha yeni görünmesini sağlamak C) Arabanın kaymasını önlemek
Soru: Evdeki tehlikeli maddelerden çocukları korumak için güvenlik tedbirleri almalıyız. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu tedbirlere örnektir?
A) Bıçak, makas gibi kesici aletleri kilitli dolaplara koymak B) Deterjan şişelerinin ağzını açık bırakmak C) Su, süt gibi maddeleri buzdolabına koymak
Soru: Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Bazı maddeleri tatmak sağlığa zararlıdır. B) Her maddenin kokusuna bakılabilir. C) İlaçların üzerindeki uyarılar dikkatle okunmalıdır.
Soru: Sarımsak ve ayran ile ilgili yukarıda yapılan işaretlemelerden hangileri doğrudur?
A) Sadece sarımsakla ilgili yapılan işaretleme doğrudur. B) Sadece ayranla ilgili yapılan işaretleme doğrudur. C) Her ikisi için de yapılan işaretleme doğrudur.
Soru: Temizlik malzemelerinin ambalajlarında uyarı sembolleri bulunur. Bu sembollerle çevremizdeki pek çok yerde karşılaşırız. Örneğin, elektrik trafolarının üzerinde, hastanedeki bazı kapıların üzerinde uyarı sembolleri bulunur. Buna göre bazı mekânlara bu tür uyarı levhalarının konulmasının nedeni nedir?
A) Gideceğimiz yeri kolay bulmak için B) İnsan sağlığını korumak için C) İçindekileri öğrenmek için