Ergenlik Döneminin Sağlıklı Geçirilebilmesi için Yapılması Gerekenler
ERGENLİK DÖNEMİNİN SAĞLIKLI GEÇİRİLMESİ İÇİN YAPILMASI GEREKENLER
Ergenlik döneminin sağlıklı bir şekilde geçirilebilmesi için duygu ve düşünceleri anne ve babayla, öğretmenlerle paylaşmak gerekir. Ruhsal yönden gelişebilmek, yetişkinliğe sağlıklı geçiş yapmak için ailemizden, arkadaşlarımızdan, öğretmenlerimizden ve rehberlik servisinden yardım alabiliriz. Gerekirse problemlerin çözümü için psikolog ve psikiyatrlardan da yardım alabiliriz. Ergenlik dönemini sağlıklı geçirebilmek için çevremizdekilerle iletişim içinde olmalıyız.
Ergenlik döneminde arkadaş seçimlerimize dikkat ederek aynı sorunları yaşayanlarla paylaşımda bulunabiliriz. Bu dönemde kazanılan iyi veya kötü alışkanlıklar bir ömür boyu insanın hayatını etkileyebilir. Kötü arkadaşlar, vaktimizi iyi değerlendiremeyip oyun salonları ve kafelerde boş vakit geçirmemize ve hatta sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara başlamamıza sebep olabilirler. Bu tür zararlı alışkanlıklardan korunmak ve vaktimizi iyi bir şekilde değerlendirebilmek için toplumsal organizasyonlara, sportif faaliyetlere katılabiliriz. Resim, müzik, tiyatro gibi sanatsal etkinliklerde bulunmamız da bizim yararımıza olacaktır. Ayrıca ergenlik döneminde vücutta hızlı bir değişim ve gelişim olduğundan sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir.
DENETLEYİCİ VE DÜZENLEYİCİ SİSTEMLERİN VÜCUTTAKİ DİĞER SİSTEMLERE ETKİSİ
Vücudumuzda aynı anda birçok olay gerçekleşmektedir. Örneğin ders çalışırken ya da yemek yerken vücudumuzda kalbimizin çalışması, solunum, görme, işitme, koku alma, terleme, sindirim, konuşma, düşünme gibi pek çok olay aynı anda gerçekleşebilir.
Spor yaparken, su içerken hatta uyurken bile vücudumuzda birçok olay eş zamanlı gerçekleşebilir. Tüm bu olaylar vücudumuzdaki sindirim, boşaltım, dolaşım gibi farklı sistemlerin çalışması sayesinde olur.
It’s better then my brain😂😂