Diş Beyazlatma Sonrası Neler Yapılmalı?

Diş beyazlatma İstanbul ve diğer illerimizde en çok tercih edilen tedavilerden biri olmaya devam etmektedir. Ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olarak ikiye ayrılan diş beyazlatma tedavisinden en iyi sonuçların elde edilebilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Profesyonel diş beyazlatma, gülüşünüzün görünümünü iyileştirmek ve özgüveninizi artırmak için harika bir yatırımdır. Bununla birlikte, diş beyazlatmadan hemen sonra dişlerinizin renklenmeye ve lekelenmeye özellikle duyarlı olduğunu anlamak önemlidir. Çünkü  özellikle diş beyazlatma tedavisinden sonraki ilk 48 saat içinde ne yaptığınız, sonuçlarınız ne kadar kalıcı olacağını belirler.

Diş beyazlatma uygulamasından sonra; dişlerde lekelenmeye neden olabileceği için çay, kahve, kırmızı şarap, vişne suyu ve benzeri içecekler tüketilmemelidir. Renkli içecekler gibi dişlerde renklenmeye neden olma riski dolayısıyla koyu renkli yiyecekler de yenilmemelidir. Koyu renkli soslar, renkli baharatlar, çikolata, renkli şekerler, yüksek pigmentli sebzeler, meyveler gibi gıdalardan uzak durulmalıdır.

Diş beyazlatma işlemi sırasında kullanılan diş beyazlatma solüsyonları diş minesinde hafif bir zayıflamaya neden olabilir. Narenciye, salamura, işlenmiş etler, gazlı içecekler gibi asidik içeriği yüksek olan yiyecekler ve içecekler diş minesinin daha da zayıflamasına yol açabilir. Bu da daha fazla hassasiyete ve yeniden lekelenme riskinin artmasına neden olabileceğinden diş beyazlatma uygulamasından sonra en az 48 saat asidik yiyecekler tüketilmemelidir. Böylece oluşabilecek rahatsızlık en aza indirilerek tazelenmiş, bembeyaz gülüşün korunması mümkün olur.

Diş beyazlatma işleminden sonra elde edilen beyazlığın kalıcılığının sağlanması için dişler düzenli olarak fırçalanmalıdır. Diş beyazlatma işleminden sonra hassasiyet görülmesi olağan ve geçici bir durum olarak kabul edilir. Bu nedenle dişlerin yumuşak kıllı bir diş fırçası ve aşındırıcı olmayan bir diş macunuyla fırçalanmasına özen gösterilmelidir. Hassasiyetin azaltılması için hassas dişlerde kullanıma yönelik olarak üretilen diş macunları ve gargaralar tercih edilmelidir.

Sigara içmek yalnızca sağlık açısından zararlı bir durum değildir. Aynı zamanda dişlerin lekelenmesine ve renklerinin bozulmasına da sebep olabilir. Diş beyazlatma işleminden sonra dişlerin yeniden lekelenmesinin önlenmesi için en az 48 saat sigara ve tütün ürünlerinden kaçınılması önerilir.

Profesyonel Diş Beyazlatma ile Daha Parlak Bir Gülüşü Daha Hızlı Elde Edebilirsiniz

Düzenli günlük fırçalama ve rutin diş temizliğinin yapabileceğinin ötesinde dişlerinize ekstra ışıltı katmaya karar verirseniz, dişlerinizi profesyonel olarak beyazlatmayı seçebilirsiniz. Diş yüzeyindeki plak ve renk bozulmalarını gideren günlük fırçalama ve diş temizliğinden farklı olarak, diş hekimi muayenehanesinde gerçekleştirilen profesyonel beyazlatma, yaş ve ilaca bağlı renklenmelerin meydana geldiği dişlere içeriden nüfuz eder. Bu sayede, rutin diş bakımının ve evde kullanılan diş beyazlatma ürünlerinin ötesinde kısa sürede önemli renk değişimine neden olabilir.

Ofis tipi diş beyazlatma uygulamasında ilk olarak diş etleri ve dudaklar kapatılarak hastanın ağzı işleme hazır hale getirilir. Dişlere uygulanan profesyonel kalitedeki diş beyazlatma jelini aktif hale getirmek için dişlere 15-20 dakika süreyle özel bir ışık verilir. Ofis tipi diş beyazlatma dişlerde iki ila sekiz ton beyazlama sağlayabilir. Ancak tedavi sonrası elde edilen yeni renk tedaviden birkaç gün sonra ortaya çıkar.

Ofis tipi diş beyazlatma yönteminde kullanılan diş beyazlatma solüsyonu ev tipi diş beyazlatma yönteminde kullanılan solüsyonlardan daha güçlüdür. Beyazlatma sürecinin yoğunlaştırılması ve hızlandırılması için ultraviyole ışıklardan da yararlanılabilir. Bu durum, dişlerin birkaç ton daha açık hale gelmesinde önemli bir rol üstlenir.

Hidrojen peroksit, birçok ticari diş beyazlatma solüsyonunda yaygın olarak kullanılan, etkili bir aktif bileşendir. Hidrojen peroksit ve karbamid peroksit gibi peroksit içeren ürünler, dişlerin rengini değiştirmek için ağartma maddesi görevi görür. Peroksit, dişlerin katmanlarına kısmen nüfuz ederek renk bozulmasına neden olan bileşikleri ortadan kaldırabilir. Mağazadan satın alınan diş beyazlatma kitlerindeki hidrojen peroksit konsantrasyonu %10’a kadar olabilir. Diş hekimleri ise %40’a varan oranlara sahip hidrojen peroksit konsantrasyonları ile diş beyazlatma tedavileri uygulayabilirler.

Ofis tipi diş beyazlatma uygulaması bazı durumlarda; soğuk, sıcak, basınç ve dokunmaya karşı geçici bir hassasiyet oluşmasına neden olabilir. Ağrı genellikle bir ya da iki gün sürmekle birlikte nadiren de olsa daha uzun sürebilir. Eğer diş beyazlatma solüsyonu diş etlerine temas ederse hastanın diş etlerinde tahriş oluşabilir. Ayrıca kaplama, kron, dolgu gibi işlemler uygulanan dişlerde kullanılan diş materyali beyazlatıcı solüsyondan etkilenmez. Bu nedenle çevreleyen dişler beyazlatıldığında bu dişlerin aynı renkte kalacağı unutulmamalıdır. Ayrıca blog bölümünde paylaşılan, dişler nasıl beyazlar gibi içeriklerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Dişler; çay, kahve, çeşitli içecekler ve yiyecekler tarafından lekelenmeye açık olduğunda ve dişlerin sararması yaşlanma sürecinin bir parçası olduğundan diş beyazlatma uygulaması ile elde edilen sonuçların sonsuza dek sürmesi mümkün değildir. Genel olarak profesyonel diş beyazlatma prosedürünün sağladığı sonuçlar bir ila beş yıl süreyle kalıcılığını korur. Sonuçları sürdürmenin en iyi yolu; ağız ve diş bakımına özen gösterilmesi, dişlerin düzenli olarak fırçalanması, düzenli olarak diş ipi kullanılması, dişlerde lekelenmeye ve renklenmeye neden olabilecek yiyecek ve içecek tüketiminden kaçınılmasıdır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Diş Beyazlatma Sonrası Neler Yapılmalı?