Birleşmiş Milletler Örgütüne Yardımcı Kuruluşlar Tarih Ayt
Birleşmiş Milletler Örgütüne Yardımcı Kuruluşlar
UNESCO: Birleşmiş Milletler Örgütü’ne üye ülkelerin bilim, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarına yardımcı olan kuruluştur.
FAO: Uluslararası besin örgütüdür. Yoksul ülkelere gerekli besin yardımı yapılmasında öncülük eden kuruluştur.
UNRA: Yurdundan ayrılıp başka ülkelere göç edenlerin sorunları ile ilgilenir. Göçmenlere yardımcı olan kuruluştur.
*Almanya, 1973 yılından beri Birleşmiş Milletler’in (BM) tam üyesidir. BM’nin öngörülen bütçesinin yaklaşık yüzde 10’unu karşılayan Almanya, bu meblağla kuruma katkı payı veren üçüncü büyük ülkedir.
UNICEF: Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun kısaltılmış adıdır. Amacı yeni doğan, büyümekte olan çocukların, gençlerin sorunları ile ilgilenmektir.
WHO (Dünya Sağlık Örgütü): 19 – 22 Temmuz 1946 tarihlerinde New York’ta düzenlenen Uluslar arası Sağlık Konferansı’nda Dünya Sağlık Örgütü’nün anayasası oluşturulmuş ve bu anayasa 26 üye ülkenin onayı ile 7 Nisan 1948’de kabul edilmiştir. Dünya Sağlık Örgütü Anayasası’nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan her yıl “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.
ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü): 1919’da Versailles Barış Antlaşması uyarınca kurulmuş ve 1946 yılında Birleşmiş Milletlerin uzmanlık kuruluşu olmuştur. Sosyal adalet ilkeleri, evrensel insan ve çalışma haklarının korunması temelinde kurulmuştur