Uzay Mekiği: Uzay aracıdır.
Astronet (Kozmonot): Uzay araştırmaları yapan, uzay yolcusu anlamına gelir. Amerikalılar astronot, Ruslar ise kozmonot kavramını kullanır.
Obezite: Aşırı kilolu olma, hastalık derecesine varan şişmanlıktır. Çağımızın hastalıklarındandır.
Asosyal kişi: Toplumdan kendini soyutlamış, toplum içerisine katılmayan kişi olarak tanımlanabilir.
Bilim adamı kavramı yerine Bilim insanı kavramını kullanmak kadınlarımıza karşı ön yargılarımızı kırmakta ufak bir adım gibi görünse de kadınların toplum içindeki yerini yüceltmede büyük bir adımdır.
Neil Armstrong (Ay’a ilk ayak basan kişi)
1969 yılında Ay’a ilk ayak bastığında “İnsan İçin Küçük İnsanlık İçin Büyük bir Adım” ifadesini kullanmıştır. Sizce bu sözle ne demek istemiştir?
Bundan 100 sene önce uzaya gitmek bir hayal iken 2008 yılı itibariyle parası olan turistler Uzay Turizmi kapsamında uzayın derinliklerini gezebiliyorlar.
Eskiden insanlar atlarla, at arabalarıyla gezerken günümüzde son model arabalarla hatta Uzay Mekikleriyle gezme imkanına sahiptir. Bundan 100 yıl sonra acaba hangi araçlarla dolaşma imkânımız olacaktır?
Bilim ve teknoloji hep geleceğe taşımıştır. Böylece;
- İnsan hayatını daha da kolaylaştırmış,
- İnsanlar arası bilgi alışverişi hızlanmış.
- Eğitimde (akıllı tahta, eğitim programları vb.) Sağlıkta, Savunmada, Ulaşımda vb. birçok alanda yenilikler katmıştır.
Bilim ve teknoloji yerinde kullanılmadığı zaman insanlığa büyük zarar verebiliyor hatta büyük felaketlere neden olabiliyor.
Japonya’ya atılan atom bombaları ve küresel ısınma tehditi, teknolojinin insanlığa verdiği felaketlerdir. Bunun yanında teknolojinin yanlış kullanımı;
- İnsanları toplumdan uzaklaştırarak asosyal yapabiliyor.
- Beden (Obezite, göz, kanser, vb.) ve ruh sağlığını etkileyebiliyor.
Teknoloji yerinde ve amacında kullandığımız sürece faydalıdır.