8. Sınıf Gerçek Hayat Durumları Testleri

Soru: Yukarıda, birim kareli zemin üzerine çizilmiş bir koordinat düzlemi verilmiştir. Bu koordinat düzlemi üzerine, ardışık iki kenarı
eksenler üzerinde olacak şekilde bir kare çizilecektir. Buna göre, çizilecek olan bu karenin eksenler dışında kalan köşesinin koordinatları aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) (-3,-3)    B) (-3, 0)    C) (1.-2)    D) (3. 2)

Soru: Ceyhun; 1'den n'ye kadar numaralandırdığı bardakların birincisine 2, ikincisine 5, üçüncüsüne 8 ve her seferinde bir önceki bardağa attığı boncuk sayısından 3 fazla boncuk olacak şekilde atmaya devam etmiştir. Bardaktaki boncuk sayısı K, bardak numarası L olduğuna göre bu iki değişken arasındaki doğrusal ilişkiyi gösteren doğru ifade aşağıdakilerden hangisidir?
A) K = L+3    B) K = 2L+1
C) K = 2L+3    D) K = 3L-1

Soru: Songül Öğretmen, aşağıda yaptığı modelleme ile iki değişken arasındaki doğrusal ilişkiyi ifade etmiştir. Yukarıdaki modellemede kullanılan kırmızı boncukların sayısı a, mavi boncukların sayısı ise b değişkenini ifade etmektedir. Buna göre a ile b arasındaki ilişkiyi açıklayan doğrusal denklem aşağıdakilerden hangisidir?
A) b=2a+3    B) b=2a+1
C) b=a+5     D) b=3a-2

Soru: Aşağıda, cep telefonları için hazırlanmış bir oyun verilmiştir. Her bir nokta bir sporcuyu temsil etmektedir. Oyunda; kareli zeminde verilen P noktasından yola çıkan bir sporcu, eğimi 2 olan yoldan giderek 1. etaptaki sporculardan birine elindeki bayrağı teslim edecektir. Bayrağı teslim alan sporcu ise eğimi 3 olan bir yoldan giderek 2. etaptaki sporculardan birine elindeki bayrağı teslim edecektir. Sporcuların gittiği yollar doğrusal olduğuna göre bayrağın teslim edildiği 2. etaptaki sporcu, bulunduğu noktadan eğimi 4 olan yoldan giderse bitiş çizgisindeki hangi sporcuya bayrağı teslim eder?
A) K    B) L    C) M    D) N


Liselere Giriş Sınavı (LGS)
15 Haziran 2025 Pazar

Temel Yeterlilik Sınavı (TYT)
14 Haziran 2025 Cumartesi

Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)
15 Haziran 2025 Pazar