8. Sınıf Açı Kenar Bağıntıları Testleri
Bu yazımızda 8. Sınıf Üçgende Açı Kenar Bağıntıları konusu ile ilgili online testler bulabilirsiniz. Testleri çözmeden önce Üçgenler ders notları konumuza da bakmanızı tavsiye ederiz.
8. Sınıf Üçgenler Ders Notları
Açı Kenar Bağıntıları Online Testler
8. Sınıf Açı Kenar Bağıntıları Test 1 Çöz
8. Sınıf Açı Kenar Bağıntıları Test 2 Çöz
8. Sınıf Açı Kenar Bağıntıları Test 3 Çöz
Bu yazılarda ilginizi çekebilir
- 8. Sınıf ÜçgenlerTestleri
- 8. Sınıf Üçgenler Ders Notu
- 8. Sınıf Eşitsizlikler Testleri
- 8. Sınıf Eşitsizlikler Ders Notu
- 8. Sınıf Doğrusal Denklemler Testleri
- 8. Sınıf Doğrusal Denklemler Ders Notu
- 8. Sınıf Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler Testleri
- 8. Sınıf Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler Ders Notu
8. Sınıf Açı Kenar Bağıntıları Test Çöz, Lgs Matematik Çözümlü Sorular
Soru: Katı halde bulunan maddelerin sıcaklığı artırıldığında boyları uzamakta, sıcaklığı azaltıldığında boyları kısalmaktadır. Örneğin; 18°C sıcaklıktaki boyu 2 m olan bir demir çubuğun, 10°C sıcaklıktaki boyu 1,9 m ve 26°C sıcaklıktaki boyu 2,1 metredir. Aşağıda demir çubukların sıcaklık değerleri ve bu demir çubukların boyları verilmiştir. K, L ve M demir çubuklarının sıcaklık değerlerindeki her 1°C'lik artma o çubuğun boyunu 1 cm uzatmakta, her 1°C'lik azalma ise 0 çubuğun boyunu 1 cm kısaltmaktadır. Verilen bilgilere göre K, L ve M demir çubuklarının sıcaklık değerleri aşağıdakilerden hangisinde gösterildiği gibi olursa bu çubuklarla bir üçgen oluşturabilir?
Soru: Düz bir zemine, her bir kenarı için farklı renk kalem kullanılarak bir ABC üçgeni çizilmiştir. Bu üçgenin köşelerine yerleşen Melih, Fatma ve Yiğit bulundukları köşeye komşu olmayan kenara doğru dik bir şekilde ilerleyerek yürümüştür. Buna göre ilerlemek istedikleri kenarın üzerinden geçemeyerek ve üçgenin dışına çıkarak yürümek zorunda kalan kişi veya kişiler aşağıdakilerden hangisidir?
A) Melih B) Melih ve Fatma
C) Yiğit ve Fatma D) Yiğit ve Melih
Soru: Mehmet, üçgenin yardımcı elemanları konusuyla ilgili bir proje ödevi hazırlamıştır. Mehmet, tahtadan yaptığı yukarıdaki üçgenin çevresine köşeleri de dahil olmak üzere eş aralıklarla çiviler çakmıştır. Bu çivilerden ikisini şekildeki gibi kırmızı bir iple bağlamış ve bu iki çivi arasındaki kırmızı ipin uzunluğunu 12 cm olarak ölçmüştür. Bu üçgene ait tüm yükseklikler ve kenarortaylar, çivilere bağlanan ayrı ayrı iplerle gösterildiğine göre bu iplerin toplam uzunluğu kaç santimetredir?
A) 36 B) 48 C) 60 D) 72